Feb. 23, 2017

Böjtöljünk...

Rövidesen belevágok- régóta tervezem és szerencsére most lesz kivel végigcsinálnom.

A hosszú, hideg tél mást kíván a szervezet számára: nehéz, kalóriadús ételek és italok biztosítják a meleget nekünk, de jön a jó idő, a forróság (reméljük rövidesen) és ilyenkor már egészen mást igényelnek belső szerveink.

Az átálláshoz azonban idő és manapság egyre inkább- segítség szükséges. Szervezetünk tehermentesítése a legjobban tudatos rákészüléssel valósítható meg. 

A következő hónapok fokozódó fizikai igénybevétele megfelelő "alapozás" hiányában azonban meghiúsulhat. Ha nem készítjük elő szerveinket a munkára, cserben hagyhatnak bennünket. A "rákészülés" egyik hasznos eleme a böjt, a léböjt kúraszerű alkalmazása. Már őseink is tudták, hogy kora tavasszal böjtölni kell- lásd a Húsvét előtti 40 napos böjt-, hiszen a megtisztulás nem csak a testünknek, hanem a lelkünknek is rendkívül fontos minden évben. És valóban: a testünk "kímélő üzemmódba" helyezése a lelkünkre, a gondolatainkra is hatással van, ilyenkor többet meditálunk, relaxálunk, átgondoljuk tennivalóinkat.

Sokan vannak, akik elvetik a hasznosságát vagy akár létjogosultságát a böjtölésnek, de egyre többen vannak azok is, aki csatlakoznak a böjtölők csapatához. Mert jó és mert érzik, hogy hasznos. Mindenkinél kicsit másképp segít: van, akinek az emésztése lesz rendben általa, van, akinek a bőre tisztul meg és olyan is, aki a fizikai kondíciója megújulását látja benne. Arról nem is beszélve, hogy szinte mindenkire hat lelki szinten is. Élesebben látunk, tisztulnak fizikai és lelki értelemben is "dolgaink". 

Szóval március 13-án, teliholdot követően belevágunk. A fogyó hold segítségünkre lesz a program megvalósításában. És nem vagyunk babonásak: 13-án kezdeni nem feltétlenül jelent rossz óment, ez a 13-a jó lesz nekünk! :) (Csak fekete macska ne szaladjon át akkor előttünk az úton! :))

 http://petolanyokkuckoja.hu/tag/meregtelenites/