Babamasszázs közben 2017.02.25.

Rádiós riport a Thai babamasszázsról

A 2016. december 17-én a Miskolci Rádióban elhangzott rádiós riport anyaga

ITT hallgathatja meg

Okleveleim

Miért a Thai Masszázs?

Talán azért, mert a thai masszázs szellemisége áll a legközelebb a rendelőnk szellemiségéhez, ez tudja leginkább nyújtani az ellazulás élményét, ez vezet a valódi relaxációhoz- ha adottak a feltételek.

Sokan teljesen mást gondolnak a thai masszázsról, mint ami valójában: thai lányok és ki tudja mi történik ott akkor? Hát nem AZ!

A pontosság kedvéért szeretném elmesélni, hogy mit is jelent ez a masszázstechnika, így idézem a Thai Massszőrök Magyarországi Egyesülete hivatalos oldalán található definíciót http://www.thaimasszazs.eu

A nyugati masszázstechnikákkal ellenben nem az izomzat átdolgozása a fő szempont, hanem thai energiarendszer elmélete szerinti energia pályákon történik a különböző nyomástechnikákkal a masszázs folyamata. Az alapvető nyomástechnikákat a hüvelykujj, tenyér, könyök, térd és láb, illetve a saját testsúly megfelelő használatával végzik.

Az energiablokkok felszabadításával helyreáll a test harmóniája, aktivizálódik öngyógyító ereje, erősödik az immunrendszer, megszabadulsz a feszültségektől, könnyűnek, felszabadultnak érzed magad. 

A nyugati masszázsokkal ellentétben a thai masszázs nem az izmokat dolgozza meg, hanem elsősorban a test energiáit aktivizálja, ritmikus akupresszúrás nyomásokkal végig a test energiavonalai mentén. Ha az ember egészséges, az életenergia akadálytalanul áramlik, viszont ha elzáródik, az energiaáramlás zavara hosszabb távon különböző betegségeket okoz. 

Az egész testen alkalmazott eljárásnak sajátos koreográfiája van, a másfél-két órás masszázs során minden testrészen végigmegyünk, a lábujjaktól a fej búbjáig. 

A masszírozást a földön végezzük. Ennek az a filozófiai oka, hogy a masszőrnek és a paciensnek egy szinten kell lennie. De ez egyben megkönnyíti a masszírozást, mert így nem az erőnket, hanem a saját testünk súlyát és technikai elemeket használunk. 

A thai masszázs a test egészében futó tíz láthatatlan energiavonal elméletén alapszik. Ezeknek a vonalaknak és pontoknak a masszírozásával képesek vagyunk kezelni jó néhány betegséget, és csökkenteni a fájdalmakat.” 

A Thai masszázs a könnyed, finom mozdulatok áramlására épül. A jó masszőrnek ezért pontosan kell tudnia, mikor melyik mozdulat következik. Egyik mozdulatból kell születnie a másiknak, majd abból a harmadiknak, miközben a páciensnek nem lehet más dolga, mint hogy ellazuljon. Ha jól végezzük a dolgunkat, akkor a pácienst úgy mozgatjuk, ahogy a tenger szelíd hullámai mozgatják a hajlékony hínárt. Hajlítja de nem töri el, nyújtja de nem szakítja el, nyomja de nem tolja el magától…”

Köszönöm Baranyi Ágnes, hogy megtapasztalhattam, megtanulhattam ezt a fantasztikus mozgatás terápiát!                                                            

Hatásai

A thai masszázs célja, hogy ellazuljon, felfrissüljön és regenerálódjon a szervezet, oldódjon a felhalmozódott feszültség, az energiaáramlás javulásán, az izmok feszültségének csökkenésén és lazulásán, valamint az ízületek mozgásterjedelmének fokozódásán keresztül.

A masszázs kiemelt pozitív reakciói a következők:

  • testi és lelki egyensúly
  • fokozott frissesség
  • jóérzés
  • elengedettség, nyugalom
  • intenzív testélmény
  • fájdalom és/vagy betegség csökkenése, megszűnése.

A thai masszázs egyensúlyba hozza a test elemeit. Rendszeres alkalmazása jó közérzetet biztosít, emellett kiváló gyógyhatása van szív- és érrendszeri, emésztőrendszeri és mozgásszervi megbetegedések esetén. Kiválóan alkalamas vegetatív zavarok enyhítésére, relaxálásra illetve feszültség-és fájdalomcsillapításra. A thai masszázs sok területen felülmúlja a klasszikus nyugati orvoslás terápiáit. 

Thai herbal masszázs

 

Luk Pra kop

A gyógynövény “batyus kezelés” (amelyet “gyógynövényes feléledés”-nek is neveznek) nyugtatja az idegeket, és átirányítja az energiát, ami szükséges a jó egészséghez. (Forrás)

A masszázs nagyon hatékony olyan izomfájásokra, amelyek a túlzott fizikai megerőltetés során lépnek fel. Lazító hatása azonban a lelki síkon is kiválóan érvényesül.

 A gyógynövényes zsákocska másképp is használható: különböző testrészekhez szorítva csökkenti az izomfájást, serkenti a vérkeringést, és felüdíti a bőrt.

Az energia pályákon való alkalmazása hatékony masszázs önmagában is de bármelyik masszázs kiegészítője is lehet!

A zsákocska odaszorítása enyhíti az izom- és ízületi gyulladást, levezeti a fáradtságot.

A "batyuban" gyógynövénykeverék található, melyet egyedi módon állítunk össze- figyelembe véve a kliens problémáját, nemét és életkorát is. A "batyukat" gőz fölött tartva azok átnedvesednek és a meleg, gőzölgő állapotában használjuk a masszázs kivitelezéséhez. A meleg pára kinyitja a pórusokat, így a növényi hatóanyagok könnyen a bőrbe, majd onnan a keringésbe jutnak, ezáltal is befolyásolva a szervezet működését. A gőz szépítő hatása a bőr esetében nem kérdéses. 

A gyógynövénypárás masszázs kozmetikai hatással is rendelkezik, mert természetes gyógynövényeket tartalmaz. A thai nők arra is használják, hogy feloldják a gyermekszülést követő fáradtságot vagy a gyermekágyi depressziót.

Thai BBMM Babamasszázs

BBMM (Baranyi-féle Thai Babamasszázs)

Minden masszázs a baba-mama kapcsolat erősítését szolgálja- az érintés fókuszba helyezésével.

A BBMM a thai masszázs alapjaira épülő, csecsemőknek és gyermekeknek kifejlesztett masszázsforma, mozgásterápiát kiegészítő kezelés. Az akupresszúrás nyomási pontok átnyomásával az energiapályák felszabadítását érhetjük el, ami az izmok hatékonyabb működését segíti elő.

A BBMM egy ún. száraz masszázs, „kenőanyag, olaj” nem szükséges hozzá, ruhában is ugyanúgy végezhető. Nem fontos a csecsemőt pelenkára vetkőztetni. A végzéséhez a nyugodt környezet megteremtésével csak egy takaróra van szükség, amit a földre terítünk le, mivel a masszázst ott végezzük. Ezáltal a picik szintjére kerülünk, így tesszük hatékonyabbá a segítséget.

Megtanulható és megtanítható- bárkinek, akár a család minden tagjának is.