Tapaszolás....

Egy manapság nagyon divatos- mindemellett rendkívül hatékony- kezelési mód elsajátításába és alkalmazásába kezdtem, melynek segítségével tovább bővíthetem kompetenciámat.Immár hivatalosan is tudok foglalkozni alapszakmám mellett a gyógynövényes terápiával, a fülakupunktúrás addiktológiával, thai masszázs technikákkal és a mozgásszervekre : kinezio tape- ragasztással.                                                                

kinesio- tape terápia a mozgásszervi problémák kezelésében az egyik leghatékonyabb módszer.  Gyors, fájdalommentes, hatékony segítséget nyújt ficamok, húzódások, sportsérülések, gerinc és végtagfájdalmak kezelésekor, valamint mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációban is. A különböző szakszerű ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatást lehet vele elérni.

kineziológiai tapasz egy rugalmas pamutanyagból készült, bőrre ragasztható szalag, amely segítségével a fájdalom és a mozgáskorlátozottság rövid időn belül mellékhatások nélkül csökkenthető. A tapasz anyaga és tulajdonságai a bőrhöz hasonlatosak:  vastagsága és nyújthatósága is megegyezik az emberi bőrével, emiatt együtt mozog a test szöveteivel, nem akadályoz a mozgásban. A légáteresztő anyag segít abban, hogy a bőr szabadon lélegezzen.

A felhelyezett tapasz hatására a bőr és a szövetek fellazulnak, a nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik, javul a vérkeringés, és a fájdalom receptorokra nehezedő nyomás is csökken. Stabilizálja az izmokat, ízületeket, mentesíti a sérült szövetek terhelését, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását, csökkenti  a gyulladások bekövetkezésének lehetőségét. Színterápiával pedig fokozza a kívánt hatást.

Hatásai:

  • A nyirokfolyadék áramlása intenzívebbé válik;
  • Javul a vérkeringés;
  • Csökken a fájdalom;
  • Stabilizálja az izmokat, ízületeket;
  • Tehermentesíti a sérült szöveteket;
  • Megakadályozza az izomgörcsök kialakulását.

A tapaszok szakszerű felhelyezése fontos, hiszen ettől függ, hogy a kívánt hatást el tudjuk-e érni, ezért a felhelyezéshez taping módszerekben jártas terapeuta segítsége javasolt.  (forrás)

 

3 D Back Scan vizsgálat és tape- ragasztás üzletünkben

Kinezio-tape alaptanfolyam